OVER NINA

 

Nina Ebbenhout werd van jongs af aan omringd door muziek. Haar eerste pianolessen kreeg zij van haar oma. Na haar studie klassiek piano aan het Conservatorium ( Amsterdam en Utrecht)  besloot ze om zich verder te verdiepen in de jazz- en popmuziek. Als zangeres/pianiste maar ook als componiste. Het verschenen debuutalbum ‘ When We Kiss’  is een overtuigende proeve van Nina’s bekwaamheid.

Kenmerkend is haar unieke donkere stemgeluid en haar vermogen het publiek te ontroeren. Met ingetogen ballads, standards en  mooie jazzy pop- en soulcovers, heerlijke swing en aanstekelijke eigen songs, bewijst de jonge Ebbenhout alles in zich te hebben om uit te groeien tot een grote jazzvedette als Europe’s ‘First Lady of Jazz’, Rita Reys. Nina wordt begeleid door pianist Born Sanders, bassist Bart Soeters en drummer Peter Weissink.

nina-ebbenhout-vroeger

”Het resultaat, met als titel When we kiss, mag zonder meer gehoord worden. Ebbenhout – haar naam roept associaties op met zwarte zangeressen – heeft een flexibele stem, die ze de ene keer vol soul en een beetje rauw kan laten klinken, dan weer fluwelig als de stem van wijlen Karen in de Carpenters-song Close to you. Soms zit er een scheutje Joni Mitchell in of een tikje Erykah Badu.”